Oprava autoskla aneb jak se dostat do servisu

Oprava autoskla nepatří mezi příjemné kratochvíle. Jednou z hlavních neznámých je řidičova doprava. Ne každá pobočka autoskloservisu leží ve vaší dochozí vzdálenosti nebo na lince hromadné dopravy.
A když není po ruce rodina ani kamarád, nezbývá než doufat, že vybraný podnik nějakou dopravu nabízí. Proklientsky orientovaný autoskloservis se snaží vyjít vstříc klientům i při řešení samotného přistavení vozidla do servisu, u nás se s tím ale nesetkáte často ani u větších firem.

I autoskloservis to umí: odvoz a dovoz vozu či řidiče

Nemáte koloběžku ani odvoz, a čeká vás oprava autoskla? Zavolejte, domluvíme se.
Nemáte koloběžku ani odvoz, a čeká vás oprava autoskla? Zavolejte, domluvíme se.

V Čechách stále nepatří náhradní automobil nebo odvoz klienta mezi standardně poskytované služby. Mezi podniky, které oboje nabízí, se řadí Autosklo Team. „Při opravách vozidel se snažíme klientům vždy najít ideální časový termín výměny, tak aby vozidlo nemuselo stát déle, než je nutné,“ vysvětluje pan Belda z liberecké pobočky Autosklo Team. „Pokud je pobočka hůř dostupná hromadnou dopravou, můžete si u nás zarezervovat náhradní vozidlo nebo domluvit pomoc při odvozu a dovozu vozidla nebo přímo řidiče.“

V případě nehody ale můžete zavolat také asistenční službě své pojišťovny. Jestliže vaše auto nemůže bezpečně pokračovat v jízdě, domluvíte si odtahovou službu přímo do autoskloservisu.

Některé servisy nabízí též mobilní výjezdy a oprava autoskla proběhne na místě neštěstí nebo u vás doma na dvoře. Která z možností je pro vás ta pravá, zkonzultujte telefonicky nebo osobně přímo s vámi vybranou pobočkou servisu.

 

Oprava scelením autoskla má svá pravidla.
Oprava scelením autoskla má svá pravidla.

Oprava autoskla, nebo jeho výměna?

Oprava neboli scelení čelního skla přichází na pořad dne za jistých podmínek:

  • Prasklina nezasahuje do okraje autoskla a není širší než 5 mm.
  • Prasklina se nachází na ploše stírané stěrači,
    ale širší než 20 mm.

Oprava autoskla scelením je skvělou alternativou k celkové demontáži a výměně autoskla.
Při opravě autoskla technik odsaje vzduch z dutiny praskliny a nahradí ho speciální látkou,
která nezkresluje výhled ze sedadla řidiče. Technologie také obnoví původní pevnost a stabilitu autoskla, takže se výrazně snižuje riziko jeho prasknutí. V autoskloservisu si poradí až s 80 % prasklin vzniklých
od letícího kamene. Výhodou je také finanční dostupnost. Cena opravy se pohybuje kolem částky 800 Kč a často ji celou hradí pojišťovna.

Z pojistky, nebo z vlastní kapsy: poraďte se na pobočce

Pojistnou událost, jakou je oprava autoskla, řešte z připojištění autoskel nebo havarijního pojištění.
S pojistkou vám může pomoci servis. Solidní služba nejprve zkontroluje podmínky ve vaší pojistce,
aby bylo ještě před započetím opravy jasné, kolik hradí pojišťovna a kolik vy. Zjišťuje se limit plnění, spoluúčast i případný dluh na pojistném, který by mohl mít vliv na proplacení faktury.

 

líbíl se vám článek?

Share on facebook
Sdílet na Facebook
Share on twitter
Sdílet na Twitter
Share on linkedin
Sdílet na Linkdin
Share on email
Sdílet Emailem

domluvte si s námi schůzku

najdete nás v 7 městech